Korvstroganoff med sting

Stroganoff på två sorters kalkonkorv med sweet chilisås sting.

Ingredienser

  • 1 Brännare eller Ingelstaknakare
  • 1 Kung Ingels korv
  • ca 1 msk matfett, olja eller smör
  • 1 st gul lök
  • ½ purjolök
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Slanta Brännaren. Strimla Kung Ingelskorven.
    2. Hacka den gula löken och strimla sköljd purjolök och paprika.
    3. Stek korven i en stekpanna med valfritt fett. Häll i grönsakerna och fräs tills de mjuknat.
    4. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs i 1 minut, häll sedan i chilisås, buljong och grädde. Låt allt koka ihop, smaka av med svartpeppar och eventuellt mer salt.
    5. Servera med ris eller bulgur och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    littlemess 15 maj 2013

    Riktigt gott! Jag gör inte korv stroganoff så ofta, men av de få jag gjort så har den här blivit bäst :) Jag använde bara en falukorv (kalkon), och hade i en halv paprika (då min pojkvän inte är så förtjust i det). Det blev super! Jag älskade det :) Hade i lite sambal oelek också, och kryddar nog gärna lite till nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben