Banan- och dadelkakor

Smakrika, lättbakade och sockersnåla genom att fruktsockret tas tillvara istället för att tillsätta socker. Därtill kakor utan vetemjöl, utmärkta för den som söker hälsosammare och glutenfritt godis.

Ingredienser

  • 3 mogna bananer
  • 150 g urkärnade, färska dadlar
  • 6 dl havregryn
  • Instruktioner

    1. Ger ca 30 kakor
    2. Värm ugnen till 175 grader. Mosa bananerna och finhacka dadlarna. Blanda samman alla ingredienserna i en bunke. Låt smeten vila i 15 minuter såatt smakerna hinner gå ihop.
    3. Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt med tesked. agarädda kakorna i ca 20 minuter. Låt svalna på plåtarna.
    4. Smakar bäst nybakade men kan förvaras i lufttät burk i ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben