Banan- och hasselnötsrutor med hasselnötsglasyr

Serverar: 30 portioner

Om du har nötallergi så byt ut hasselnötterna mot 2 tsk hasselnötsarom.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 200 g hasselnötter (1 påse)
  • 4 bananer, väl mogna
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 msk kaffegrädde
  • 2-3 msk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk hasselnötsarom
  • 10 droppar brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och kaffegrädde. Mal nötterna. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
    3. Mosa banerna och rör ner moset i smeten. Vänd till sist ner de malda nötterna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna.
    4. Glasyr: Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt hasselnötsarom och brun hushållsfärg, rör om så att du får en slät hasselnötsfärgad glasyr. Garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben