Banan- och jordnötsmuffins

Tid: 12 minuter

Låter gott. Måste prova.

Ingredienser

  • 180 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 90 g råsocker
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/4 tsk muskot
  • 80 ml majsolja
  • 3 övermogna bananer, mosade (ca 300 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk grovt jordnötssmör
  • 100 g grovt hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190°C. Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker, salt, kanel och muskot i en bunke. I en annan bunke mixas mosade bananer, olja, jordnötssmör och ägg till en puré. Den mjöliga blandningen och de hackade jordnötterna rörs långsamt ned i purén tills allt är fuktigt. Formarna fylls till 2/3 och grädda i 20 min.
    2. Gräddas muffinsen i en plåt bör de svalna i några min innan de tas ur formen. Vill man leka lite kan man alltid blanda i lite andra kryddor, lite honung eller lite lönnsirap. Omväxling förnöjer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben