Banan- och moccarutor

Serverar: 20-30 portioner

Barnsligt goda och lätta att göra. Aromerna till denna kakan finns att beställa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 2 tsk mocca arom
  • 6 droppar brun hushållsfärg
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 tsk banan arom
  • 10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Chokladspån
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och mocca arom. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt hushållsfärgen och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    3. Glasyr: Rör ihop alla ingredienser till en slät glasyr. Bre ut glasyren över kakan, och garnera efter önskemål.
    4. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben