Banan- och nutellakrok

Serverar: 20 portioner

Smarriga utflyktsbröd som kan göras flera dagar innan och stoppas i frysen och gräddas den dag det är dags för utflykten (eget bake off-bröd), men går även att göra allt på en och samma dag. (se tips)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 3/4 dl smör och rapsolja eller smält avsvalnat smör
  • 2 msk flytande honung
  • 8-9 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 3 bananer
  • 1-1 1/2 dl nutella
  • 1 1/2 dl kokos
  • Garnering
  • 1 ägg att pensla med
  • Kokos
  • 2 msk råsocker eller pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Rör ut jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda, gärna i maskin, ca 8 minuter. Låt vila under duk i ca 15 minuter.
    3. Dela degen i 20 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 10x15 cm.
    4. Bred ca 1/2 msk nutella i mitten av varje degkaka. Skiva bananen på längden och skär sedan i tunna skivor. Lägg bananen över nutellan. Strö över kokos.
    5. Nyp ihop degen runt fyllningen och forma till avlånga bullar. Böj dem till krokar. Lägg på bakplåtspapper på brickor. Frys in.
    6. Kvällen före utflykten: Lägg de frysta bröden på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Täck med folie. Ställ in i kylen över natten.
    7. På morgonen: Pensla med uppvispat ägg. Strö över kokos och råsocker. Grädda ca 12 minuter
    8. Tips Det är extra viktigt att knåda en deg med vetemjöl special ordentligt, bäst är att köra degen i maskin. Bröden kan också bakas med vanligt vetemjöl.
    9. I receptet används kall mjölk som gör att degen jäser långsammare. Ska bröden fyllas och bakas direkt kan mjölken vara fingervarm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben