Banan- och pekannötkaka

Serverar: 10 portioner

Försvinnande god kaka som går åt i ett naffs!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl ljust muscivadosocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 mogna bananer
  • ½ dl mjölk
  • 50 g pekannötter
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • 10 pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mosade bananer, mjölk och hackade pekannötter.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är klar. Låt kakan vila i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kallna.
    4. Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Glasera kakan och garnera med pekannötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben