Banan- och pekannötsmuffins

Serverar: 12 portioner

Fantastiska muffins - måste provsmakas!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st mogna bananer
  • 1 dl gräddfil eller filmjölk
  • 2 st ägg
  • 3/4 dl raps- eller solrosolja
  • 2 dl grovhackade pekannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
    3. Mosa bananerna i en annan skål. Rör ner filmjölk, ägg och olja och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen och rör om. Tillsätt pekannötterna.
    4. Lägg pappersmuffinsformar i en muffinplåt. Fyll varje form till hälften. Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt dem sedan svalna.
    5. Tips! Eftersom receptet är anpassat till tolv muffins, halvera inte receptet. Måtten blir fel. Det är dock helt okej att dubbla eller mångdubbla det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben