Banan- och persikarutor med jordgubbsglasyr

Serverar: 30 portioner

Smarriga rutor. Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk banan arom
  • 1 tsk persika arom
  • Glasyr
  • 500 g mascarpone ost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk jordgubbs arom
  • Alt. 2 msk jordgubbssaft konc
  • 5-10 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med aromerna. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en härligt smarrig röd och jordgubbssmakande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera efter önskemål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben