Banan- och persikomuffins

Serverar: 16 portioner

Läckra muffins som smakar helt underbart.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 banan
  • 2 konserverade persikohalvor
  • Skal av ½ citron
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget och sikta ner vaniljsocker, bakpulver , bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölken och rör smeten slät.
    2. Mosa bananen och skär persikorna i mindre bitar. Vänd ner i smeten tillsammans med citronskalet. Skeda upp smeten i stora muffinsformar så att de blir fyllda 3/4.
    3. Strö över lite flagad mandel och grädda i mitten av 175 graders varm ugn i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben