Banan- och vinbärstårta

Serverar: 8 portioner

En tårta med färdig sockerkaksbotten och enbart röda eller både röda och svarta vinbär emellan och ovanpå tårtan.

Ingredienser

  • 1 fp sockerkaksbottnar (3 st)
  • 2 bananer
  • 2 dl röda vinbär eller röda och svarta vinbär
  • 2-3 msk socker
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg en tårtbotten på ett vackert fat.
    2. Mosa bananerna med en gaffel på en mattallrik och bred hälften av moset på den första tårtbottnen.
    3. Ta undan så mycket fina vinbär som du vill dekorera tårtan med. Mosa resten med sockret och täck bananmoset med vinbären. Lägg på nästa botten, täck med mosad banan och lägg på den sista tårtbottnen. Tryck till helt lätt och låt gärna tårtan stå kallt och övertäckt 1-6 timmar.
    4. Vispa grädden tjock med vaniljsockret, bred grädden över tårtan och garnera med vinbären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben