Bananasplit

Serverar: 4 portioner

Det här är en riktig godsak. Prova kombinationen med bakade bananer och glass med varm kolasås och nötter.

Ingredienser

  • 4 bananer
  • 5 dl lätt vaniljglass
  • 3 msk margarin
  • 3 msk råsocker
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 3 msk hackade osaltade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bananerna med skalet på i en ugnsfast form. Baka i ugnen fem minuter, skalet ska bli svart men bananen fortfarande vara fast inuti. Ta ut ur ugnen och låt svalna med skalet på.
    2. Portionera upp glassen i fyra portionsskålar och sätt in skålarna i frysen tills väl kylda.
    3. Hetta upp margarinet och socker i en liten kastrull cirka fem minuter under omrörning tills smält och väl blandat. Ta av från värmen, tillsätt grädden och blanda väl. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och sjud svagt i fem minuter.
    4. Skala och halvera bananerna. Lägg två bananhalvor i varje portionsskål med glass. Ringla över den varma kolasåsen och strö över nötterna. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben