Banangryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad och snabb gryta.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 km vitpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 banan
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl tjockflytande vispgrädde
  • 2 dl buljong
  • 1 pkt tacoost, Crème Bonjour
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i 1 msk margarin,salta och peppra. Lägg köttet i en ugnsfast form.
    2. Hacka purjolök och paprika smått och lägg det på köttet. Skiva bananen och lägg den på köttet. Smält 1 msk margarin och fräs curry och chilipulver. Rör ned vetemjölet och späd med buljong och grädde.
    3. Låt såsen koka några minuter, blanda i osten och låt den smälta. Slå såsen över köttet. Gratinera i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
    4. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MalinJ 7 augusti 2008

    Grytan är kanon-god. Gjorde den igår. Tänkte själv lägga upp receptet =) Men enl mitt recept ska grytbitarna småputtra i buljongen i 30 min innan man lägger dem i en form. Det ger en helt annan smak på köttet..... mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben