Banankladdkaka

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 40 minuter

Åh vad gott

Ingredienser

  • 180 g strösocker
  • 100 g ljussirap
  • 220 g vetemjöl special
  • 3 ägg
  • 250 g mosad banan
  • 35 g kakaopulver
  • Saften från 1 lime
  • 100 g smält smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom smöret ordentligt i en degblandare eller med en kraftig elvisp.
    2. Rör i det smälta smöret och häll upp i en smord och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda 16-18 minuter i 175 graders ugn.
    3. Banankladdkakan ska vara kladdig i mitten, kontrollera med sticka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben