Banankladdkaka med chokladsmak

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt recept på kladdkaka med banansmak

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjöl och blanda till en jämn smet.
    3. Rör i det smälta smöret.
    4. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.
    5. Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill.
    6. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 30 min. Kakan förvaras i kylen och blir till och med ännu godare efter ett par dagar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    bettan3 16 mars 2010

    Tack för ett underbart recept å dessutom enkelt./bettan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben