Bananpudding.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Den är läcker, enkel att göra och går att förbereda!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker + extra till formarna
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 kantskurna skivor formfranska
  • 2-3 bananer
  • Smör till formarna
  • Kolasås
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl sirap
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, vispgrädde. socker och vaniljsocker. Smöra och sockra små ugnsfasta formar. Skär till brödbitarna så att de passar i formarna. Skiva bananerna och lägg ett lager i formarna. Lägg på en brödskiva och häll på lite äggstanning. Fortsätt med ett lager bananer, bröd och äggstanning. Fyll en ugnsfast form med ca 3 cm vatten och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 30 min.
    2. Gör kolasåsen medan puddingarna gräddas. Låt vispgrädde, sirap och smör puttra i en kastrull under omrörning i ca 10 min. Såsen ska bli gyllen brun. Servera puddingen avsvalnad med ljummen kolasås. Servera puddingen i formarna eller skär försiktigt runt kanterna och vänd upp formarna på tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben