Den är läcker, enkel att göra och går att förbereda!
Ingredienser
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl socker + extra till formarna
1 tsk vaniljsocker
8 kantskurna skivor formfranska
2-3 bananer
Smör till formarna
Kolasås
1 ½ dl vispgrädde
½ dl sirap
1 msk smör
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, vispgrädde. socker och vaniljsocker. Smöra och sockra små ugnsfasta formar.
Skär till brödbitarna så att de passar i formarna. Skiva bananerna och lägg ett lager i formarna. Lägg på en brödskiva och häll på lite äggstanning. Fortsätt med ett lager bananer, bröd och äggstanning.
Fyll en ugnsfast form med ca 3 cm vatten och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 30 min.
- Gör kolasåsen medan puddingarna gräddas. Låt vispgrädde, sirap och smör puttra i en kastrull under omrörning i ca 10 min. Såsen ska bli gyllen brun.
Servera puddingen avsvalnad med ljummen kolasås. Servera puddingen i formarna eller skär försiktigt runt kanterna och vänd upp formarna på tallrikar.
Liknande recept
Kommentarer (0)