Bananrulle

Denna är fruktansvärt god, ett måste!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Ugn: 250 grader
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl och potatismjöl blandat med bakpulver. Blanda väl. Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakpapper. Grädda ca 5-7 minuter. Pröva med en sticka.
    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper. Dra av papperet och låt kakan kallna. Blanda ingredienserna till smörkrämen och bred den på en kalla kakan.
    4. Lägg bananerna längs ena långsidan och rulla ihop. Förvara kakan inrullad i papperet i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gottgris 16 oktober 2009

    kanongott och enkelt

    bibibo 7 januari 2013

    mmmm gott och enkelt !!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben