Nutella- och bananrulle

Smarrigt gott till fikat. Med en klick grädde blir det en god efterrätt.

Ingredienser

  • 3/4 burk nutella
  • 2 mogna bananer
  • 1 sats Mormors rulltårta
  • Mormors rulltårta grundrecept
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk mjölk 3%
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 25 g mandelspån
  • Strösocker till rullning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250º. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nannes 28 augusti 2008

    Ser gott ut! Men skall det vara kakao i botten? Det nämns inte i receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben