Mjuk hasselnötskaka med Nutella- och banantopping

Serverar: 10 portioner

Hasselnötter i en kaka toppad med en blandning av mosad banan och Nutella kan aldrig bli fel. Den här sortens kaka, som saknar tillsatt fett, är godast samma dag som den bakats. Ställ gärna kakan i kylen en stund innan du ska skära den så att toppingen hinner stelna något.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g hasselnötter
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Topping
  • ½ banan
  • 1 dl Nutella
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, det är enklast med en elvisp. Mal nötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Blanda hasselnötter, vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt hasselnötsblandningen och mjölk till äggsmeten och blanda.
    3. Häll smeten i en smord och bröad tårtform som rymmer 1½ liter. Grädda kakan en bit ner i ugnen 30-35 minuter. Känn efter med en provsticka så att den är färdig. Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett sockrat papper. Låt kakan svalna helt.
    4. Mosa bananen och blanda den med Nutella. Bred toppingen över kakan. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben