Havre och hasselnötskakor

Serverar: 30 portioner

Mums!

Ingredienser

  • 175 g osaltat smör eller bakmargarin
  • 225 g råsocker eller mörkt farinsocker
  • 1 ägg, uppvispat
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljessens
  • 11/2 tsk mandelessens
  • 115 g hasselnötter
  • 115 g vetemjöl
  • 11/2 tsk mald kryddpeppar
  • 1 krm bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 225 g havregryn
  • 140 g sultanrussin
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker luftigt i en stor skål. Rör ner ägg, mjölk, vanilj- och mandelessens och fortsätt röra tills allt är väl blandat. Hacka hasselnötterna fint.
    2. Sikta ner mjöl, kryddpeppar, bikarbonat och salt i en stor skål. Vänd ner blandningen i smörsmeten, lite i taget, och rör kraftigt. Rör sedan ner havregryn, sultanrussin och hasselnötter.
    3. Lägg 30 rundade matskedsstora klickar av smeten på 2 bakplåtspapperklädda plåtar. Tänk på att kakorna flyter ut något under gräddningen, så lägg dem ganska glest. Grädda kakorna i 190° varm ugn i 12-15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna på bakgaller innan de serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben