Fridas Havre & Himmelrike

Serverar: 20 portioner

Att havrekakor kan smaka så himmelskt gott...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 ½ dl havregryn
  • 145 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl russin, hackade
  • 3 ½ dl belgisk mörk choklad, hackad
  • 1 ½ dl hasselnötter, hackade
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin och vatten och blanda samman till en deg. Blanda slutligen i chokladen och nötterna.
    2. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små. Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
    3. Förvärm ugnen till 200°C. Sätt i kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben