Fridas fillimpa

Serverar: 2 portioner

Otroligt gott bröd, jag lovar när du väl har bakat det en gång så vill du aldrig baka något annat

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl blandade fröer och gryn, t.ex. solros, linfrö, hirs, rågkros och krossat vete
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rapsolja/ annan neutral olja
  • 2 dl mörkbrun sirap
  • 1 l lättfil
  • Instruktioner

    Smörj och bröad två 1,5 l formar Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunke Tillsätt oljan sirapen och filen Rör om kraftigt så att alla ingredienser blandas ordentligt Häll upp i formarna och grädda i 175 grader i 100 min (täck över bröden med ugnsfolie efter ca 65-70 minuter, så blir ytan inte så bränd)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kakmagen 17 april 2012

    Gott och enkelt! Men jag kunde bara äta några bitar, sen var jag less! Perfekt om man ska bjuda hem folk och vill ha ett enkelt bröd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben