Fillimpa med pepparkakssmak

Tid: 1 timme 30 minuter

Luktar jul när man bakar den och smakar himmelskt,. Jag åt den med en god grönmögelost och min hemlagade plommonmarmelad, smaskens!

Ingredienser

  • 2 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 3 dl specialvetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl havregryn, fiberberikade
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 4 dl filmjölk, 3%-ig
  • 1 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör runt, tillsätt fil och sirap och blanda allt ordentligt.
    2. Häll smeten i en smord avlång form, grädda i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben