Rödbetsmuffins med julsmak

Härliga muffins med pepparkakssmak. Jag bakade stora muffins. Då blev det 12 stycken. Med mindre formar blir det ca 20 stycken.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl smält smör
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 rödbetor
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2-3 msk färskpressad apelsinsaft
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Hacka nötterna och blanda i. Skala och riv rödbetorna fint och blanda i. Blanda de torra ingredienserna och rör i dem och smör och filmjölk i smeten.
    2. Klicka i i muffinsformar och grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kallna.
    3. Tvätta apelsinen noga. Torka den och riv det yttersta av skalet. Blanda florsocker och apelsinsaft till en slät kräm. Klicka över muffinsen. Strö över apelsinskalen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben