Mjölkchokladtryffel med julsmaker

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Hittade på den idag och den blev jättegod..prova gärna och recensera till mig =)

Ingredienser

  • 250 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 40-50 g smör
  • Skalet från 2 rivna apelsiner
  • 2-3 tsk mald kanel
  • 100 g hackade valnötter
  • Blanda kanel och kakao (lika delar) i en skål
  • Instruktioner

    1. Lägg en skål i vattenbad på spisen. Dela chokladen i rutor och lägg i. Lägg även i smöret och låt det smälta med. När allt är smält så rör det smidigt och häll i grädden kanelen och apelsinskalet.
    2. Slutligen veva i de malda valnötterna.
    3. Låt stå svalt en stund sen skeda i det i formarna eller använd sprits....
    4. Till sist pudra över kanel/kakao
    5. Jag fryser sedan in dem och tar fram till julfika och julhelgen tänk bara på att tina upp det sakta i kylen minst några timmar eller dagen innan. ;)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    publikhav 2 november 2011

    Åh det här lät perfekt att göra till jul! Det ska testat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben