Mjölkchokladtryffel

Serverar: 35 portioner

För den som inte gillar mörk choklad. Mer barnvänlig kanske?

Ingredienser

  • 250 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 45 g smör
  • Garnering
  • 225 g smält ljus choklad
  • ½ dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt.
    2. 2. Ställ tryffeln svalt och låt den stelna till spritsbar konsistens. Spritsa ut eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
    3. 3. Doppa tryfflarna i chokladen. Sikta samman florsocker och kakao.
    4. 4. Rulla tryfflarna i siktblandningen. Ställ dem svalt att stelna. De kan förvaras svalt ett par dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TinaHarde 23 december 2009

    Detta godis var lite bökigt och kladdigt att baka, men väldigt gott, så det var absolut värt allt besvär :-)!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben