Mjölkchokladtryffel med kanel och kardemumma

Serverar: 20-25 portioner

Tryffel gjord på mjölkchoklad blir helt otroligt krämigt och gott! Kanel och kardemumma för tankarna till julen och jag älskar julens smaker!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 kanelstång, lätt krossad
  • 1 tsk kardemummakärnor, lätt krossade
  • 200 g mjölkchoklad
  • 175 g mjölkchoklad till doppning
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, honung och kryddor. Låt kryddorna dra en stund. Hacka under tiden chokladen ganska fint. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över chokladen i en bunke. Rör tills chokladen smält och smeten blivit slät och blank. Låt svalna, ställ sedan i frysen en timme för att stelna.
    2. Ta ut kulor ur massan med ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda, smält den resterande chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna, förvara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben