Jag gillar själv inte kakor, men den här är riktigt god!
Om man inte vill ha den så söt, räcker det med ½ tks vaniljsocker.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½-1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1½ tsk kardemumma
50 g smör
1 dl mjölk
Matfett och ströbröd till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker.
- Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
- Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julmat i andra kulturer
Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...
Snabb-Glögg
Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd.
1...