Kanel & kardemumma kaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Jag gillar själv inte kakor, men den här är riktigt god! Om man inte vill ha den så söt, räcker det med ½ tks vaniljsocker.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½-1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1½ tsk kardemumma
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Matfett och ströbröd till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och vaniljsocker.
    2. Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
    3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i andra kulturer
    Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder e...

    Snabb-Glögg
    Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd. 1...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben