Mjölkchokladtryffel med jordnötssmör

Serverar: 30 portioner

Dessa ska jag göra till julbasaren på Frälsis på lördag. Låter jättegott!

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad, bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk jordnötssmör med bitar
  • 100 g rostade och osaltade jordnötter, krossade
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde och choklad i en liten kastrull på svag värme. Rör om med en träslev tills chokladen har smält. Ta då kastrullen från värmen, tillsätt jordnötssmöret och rör tills blandningen är slät. Häll blandningen i en ren skål och låt den svalna helt. Ställ sedan i kylskåp i ca 30 minuter tills blandningen har stelnat till en fast massa.
    2. Utgå från en tesked som mått och rulla massan till kulor som du sedan rullar i jordnötskrosset. Får du inte tag i osaltade rostade jordnötter, kan du skölja saltade jordnötter i kallt vatten. Lägg sedan tryfflarna i tryffelformar och ställ in dem kylskåp i en timme tills de har stelnat.
    3. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    XYZ 10 december 2009

    Riktigt, riktigt goda, och jag som inte ens brukar vara så förtjust i jordnötter men det här var super. Låt saltet vara kvar,det bryter bra mot det söta.

    Loulou3 21 december 2010

    Precis så har jag också gjort. Jag tog saltade jordnötter, och sköljde snabbt för att få bort det mesta av saltet. Jätte goda! Jag gjorde tryfflar med olika smaker, men de här var mina favoriter! 5+ från mig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben