Köttfärssås med jordnötssmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Tröttnat på att alltid göra samma variant av din köttfärssås??? Här är en spännande variant som innehåller jordnöttssmör. Innehåller 580 kcal/portion.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 100 g finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 1 msk margarin, gärna flytande
  • 300 gram vitkål, finstrimlad
  • 1 dl chilisås (av ketchuptyp)
  • 1 tsk oregano
  • 0,8 dl jordnötssmör
  • 200 gram pasta
  • Instruktioner

    Stek färsen i margarin i en stor stekpanna. Tillsätt gul lök och vitlök som får steka med i några minuter. Rör ner vitkål och låt den steka med så att den blir lite mjuk. Tillsätt chilisås, oregano och jordnötssmör. Låt köttfärssåsen koka ihop i några minuter. Servera med kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    annahh 11 oktober 2009

    Vi brukar ha jordnötsmör på smörgås så det här provar vi! Mja, det blev inte direkt någon köttfärssås utan snarare en röra. En väldigt speciell smak har den ju, inte jättegod men OK. Tyvärr gör vi den nog inte fler gånger.

    Miri87 5 maj 2012

    jag provade det igår och gillade det starkt. för mig vart det ingen röra utan bra konsistens (eller hur de nu stavas ^^ ) men jag kryddade även med lite malen ingefära och curry blev jättegod! tack för receptet!

    evaullabritt 21 maj 2012

    Vilket bra recept, lättlagat, mättande och gott. Jag gjorde lite anpassning för att passa LCHF-kost. Pastan är överflödig, smör i stället för margarin och tomatpusé i stället för chilisås. Detta kommer jag att göra flera gånger. Möjligen kan man sätta till lite mer vätska, lite vatten, buljong el dyl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben