Mjölkchokladtryffel
Serverar:
35 portioner
Julgodis
Ingredienser
250 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
45 g smör
Garnering
225 g smält ljus choklad
½ dl florsocker
½ dl kakao
Instruktioner
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och smöret. Häll det över chokladen och rör det helt slätt.
Ställ tryffeln svalt och låt den stelna till spritsbar konsistens. Spritsa ut eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
Doppa tryfflarna i chokladen. Sikta samman florsocker och kakao.
Rulla tryfflarna i siktblandningen. Ställ dem svalt att stelna. De kan förvaras svalt ett par dagar.
Liknande recept
Chokladkaka med mjölkchokladtryffel
5
1
Mjölkchokladtryffel med julsmaker
1 h
50
1
Mjölkchokladtryffel
5
35
1
Mjölkchokladtryffel
35
Mjölkchokladtryffel med kanel och kardemumma
20-25
Mjölkchokladtryffel med hasselnötter
5 h
25
Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar
4
4 h
6-8
2
Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar
5
4 h
8-10
1
Mjölkchokladtryffel med jordnötssmör
5
30
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!