Pepparkaksrulltårta med lingonkesella

Serverar: 10 portioner

Med pepparkakskryddor i smeten och fyllning med lingon får rulltårtan (längst fram på bilden) julsmak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • Fyllning
  • 250 g Kesella Gourmet
  • 2 1/2 dl fast lingonsylt
  • Instruktioner

    Ugn: 250° 1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. 2. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i äggsmeten. 3. Bred ut smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter. 4. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper. Pensla pappret, som kakan har gräddats på, med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över. 5. Blanda kesella med lingonsylt och bred fyllningen över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan. Lägg kakan kallt tills den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben