Pepparkaksrulltårta med saffranskräm

För oss som gillar saffran!

Ingredienser

  • Pepparkakan
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk finstött kardemumma
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk eller yoghurt
  • Saffranskräm till fyllning
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 pkt saffran
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i ägg- och sockerblandningen. Rör slutligen ner filmjölken.
    3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
    4. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Om rulltårtan har svårt att lossna från bakplåtspappret (som använts vid gräddningen) kan du pensla med kallt vatten på baksidan och lossa försiktigt.
    5. Täck kakan med en en lätt fuktad handduk och låt den svalna ordentligt innan smörkrämen breds på..
    6. Blanda ihop ingredienserna så här: Vispa smöret ordentligt. Häll under vispning i sockret. Blanda till sist i äggen - fortsätt att vispa.
    7. Rulla ihop och skär i bitar. Njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 20 december 2008

    Blir en tjock och rejäl rulle trots att den rullades från långsidan. Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben