Pepparkaksrulltårta

Glutenfri. Smaskigt till decemberfikat. Det går precis lika bra med 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära i stället för den färdiga pepparkakskryddan.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse pepparkakskryddor
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av en citron
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen med strösocker pösigt. Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor (eller 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära), potatismjöl samt bakpulver. Blanda väl.
    2. Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna, grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
    3. Gör en smörkräm av rumsvarmt smör som vispas poröst med 1 äggula, florsocker, vaniljsocker och citronrivet. Bred på fyllningen på den kalla botten.
    4. Rulla ihop från långsidan. Lägg kallt en stund...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    linnnsan 5 mars 2011

    Tycker denna rulltårta är toppen god! :) Perfekt att frysa in och ta upp och skära bitar av om det kommer främande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben