Glutenfri. Smaskigt till decemberfikat. Det går precis lika bra med 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära
i stället för den färdiga pepparkakskryddan.
Ingredienser
4 ägg
2½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
Fyllning
150 g smör
3 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en citron
Instruktioner
- Vispa äggen med strösocker pösigt. Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor (eller 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära),
potatismjöl samt bakpulver. Blanda väl.
- Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna,
grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
- Gör en smörkräm av rumsvarmt smör som vispas poröst med 1 äggula, florsocker, vaniljsocker och citronrivet. Bred på fyllningen på den kalla botten.
- Rulla ihop från långsidan.
Lägg kallt en stund...
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tycker denna rulltårta är toppen god! :) Perfekt att frysa in och ta upp och skära bitar av om det kommer främande.