Pepparkaksrulltårta med grand marnier

Serverar: 20 portioner

Pepparkaksrulltårta med likör.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk grand marnier
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölken. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan svalna. Vispa grädden ganska hårt och blanda i grand marnier. Bred grädden över kakan och rulla ihop försiktigt från långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben