Grand dessert

Serverar: 6 portioner

Jag dubblade romen och jag har även provat med bananlikör men rom blev bäst

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 msk rom
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 pkt ca 250 gr, frysta hallon
  • Exotiska frukter efter tycke, jag använde kiwi och physalis denna gång jag fotade
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar och lägg de med lite av grädden i vattenbad för att smälta. Ta skålen från värmen och rör ner ägget och gulorna, ett i taget. Blanda i romen. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden.
    2. Vänd försiktigt ned chokladsmeten i vitorna och blanda sedan med grädden. Låt stå i kylen över natten. Tina hallonen, mosa och passera dem. Lägg upp frukten vackert på assietter samt häll en spegel av hallonsåsen och skeda fina bollar av chokladmoussen på.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    SM-drinkar
    Under 50- och 60-talet dominerades drinkblandningstävlingarna av vä...

    Skånes bästa servitör!
    I hård konkurrens vann Lenzi Fahrner från Skeppsbron 2 i Malmö, Skånes...

    Endast fantasin sätter gränser!
    Nu när ni erhållit lite mer kunskaper om både arbetssätt i baren och l...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben