Pepparkaksrulltårta med citronkräm

Serverar: 15 portioner

Tid: 25 minuter

Underbart god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker till uppstjälpningen
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål. Rör försiktigt ner det i äggblandningen tillsammans med sirap och vatten.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda kakan i 250º cirka 5-10 minuter.
    3. Stjälp direkt upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
    4. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt svalna.
    5. Vispa grädden hårt och vänd ner lemon curd. Bred ut blandningen på kakan och rulla ihop från ena långsidan. Skär rullen i 2-3 cm tjocka skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mafia 10 december 2011

    Så himla smarrig !

    dolores 9 februari 2012

    Håller med smarrig ! Härligt med ordentligt med kryddor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben