Fluffiga muffins med citronkräm

Serverar: 8 portioner

Bedårande muffins med god citronkräm i mitten! Perfekta bjudmuffins då de ser så gulliga ut och samtidigt är superlätta att göra.

Ingredienser

  • Till muffinsen
  • 50-75 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Till citronkrämen
  • 100 g mjukt smör (alltså inte flytande smör, utan vanligt smör som stått framme en stund)
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Rivet skal från en liten citron
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också. Fördela smeten i muffinsformar (det blir ungefär 12 st) och skjutsa in i ugnen (typ 200 grader) och låt gräddas i ungefär en kvart.
    2. När du har muffinsen i ugnen kan du passa på att göra citronkrämen! Det är superenkelt. Vispa ihop alla krämingredienserna till en jämn kräm och voila! När muffinsen har svalnat delar du dem på mitten, brer på krämen på nederdelen och sätter på överdelen. Som en humburgare!
    3. Sikta florsocker över innan du serverar muffinsen.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (2)

    Kristin84 21 juni 2011

    Mums. mycket goda.

    lenasvensson 4 maj 2012

    Supergoda och somriga! Istället för citronskal tog jag citronsaft. Gjorde små fjärilar av mina, lägger upp en bild :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben