Lakritsrulltårta med citronkräm och hallonsylt

En touch av lakrits harmonierar fint med lemoncurd och hallonsylt.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,75 dl kakao
  • 2 msk lakritspulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Lemoncurd (blir 1 dl)
  • 25 g smör
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 0,5 dl socker
  • 2 äggulor
  • 200 g naturell philadelphiaost
  • 1 dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Lemoncurd: Rör ihop ingredienserna för citronkrämen i en kastrull och värm under ständig omröring på låg värme för att undvika att krämen skär sig. Låt småputtra någon minut till krämen tjocknat. Låt svalna helt och rör ihop den med philadelphiaosten.
    2. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker med elvisp så det blir riktigt poröst och vitt. Sikta ner de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölblandning, smält smör och crème fraiche i äggvispet genom att varva ingredienserna och blanda på låg hastighet. Bred ut smeten jämt på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
    3. Tag ut plåten, sockra ytan och lägg ett bakpapper ovanpå och sedan en annan plåt. Vänd upp och låt svalna helt innan du brer på citronkrämen och därefter ett tunt lager hallonsylt. Rulla ihop och lägg i kylen innan den skärs upp i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben