Crêpes med hallonsylt och grädde

Serverar: 10-12 portioner

Crêpes med hallonsylt och grädde

Ingredienser

  • Crêpessmet
  • 125 g vetemjöl ( 2 dl)
  • 15 g florsocker ( 1 ½ msk)
  • 1 nypa salt
  • 200 g mjölk ( 2 dl)
  • 275 g vispgrädde ( 2 3/4 dl)
  • 100 g ägg ( 2 )
  • Hallonsylt
  • 1 kg hallon, frysta eller färska
  • 700 g strösocker ( 7 ½ dl)
  • Saft av 1 citron
  • Till servering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Vispa i grädde och ägg.
    2. Låt stå någon timme i kyl. Grädda i crêpesjärn eller i stekpanna.
    3. Koka upp alla ingredienser till sylten i en kastrull. Koka sakta i ca 10 minuter. Skumma då och då.
    4. När sylten tjocknat, häll lite på en assiett som får kallna. Dra en sked genom sylten. Om sylten ?stannar? är den färdig, annars koka lite till. Häll upp sylten i rena burkar när den svalnat och ställ in i kylen.
    5. Servera crêpesen nystekta med hallonsylt och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben