Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Perfekt till julbaket

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlika
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk eller yoghurt
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 1/4 dl rårörd lingonsylt eller vanlig kokt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ägg och socker poröst.
    3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ned filmjölken eller yoghurten.
    4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
    6. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.
    7. Täck kakan med en lätt fuktad duk och låt den svalna.
    8. Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred ut lingongrädden när kakan kallnat. Rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den en halvtimme före serveringen och skär den i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carolineranglen 9 november 2011

    Mycket enkel att göra och väldigt god =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben