Äppelpaj med lingongrädde

Serverar: 4 portioner

God äppelpaj med gott och nytt tillbehör...

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 syrliga äpplen
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 krm riven muskot
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Lingongrädde
  • ½ dl lingonsylt
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Ställ svalt ca 30 minuter.
    3. Kavla ut degn tunt och klä en pajform, 23 cm i diameter, med degen.
    4. Kärna ur äpplena och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor. Fördela äppelskivorna lite omlott på degen. Rör ihop smöret med socker och kryddor. Fördela blandningen på äpplena.
    5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills den har fått fin färg.
    6. Kör lingon och strösocker i en mixer. Vispa grädden lätt. Smaksätt grädden med lingonen.
    7. Servera pajen med lingongrädde.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben