Pepparkaksrulltårta med hjortronmylta

En klassisk pepparkaksrulltårta brukar vara fylld med grädde och lingon. Denna rulltårta är fylld med hjortronmylta och blir en bra smakkombination till pepparkaksbottnen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 msk mjölk
  • Finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk mald pepparkakskrydda
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 2 dl hjortronmylta eller hjortronsylt
  • Servering
  • 2 dl vispgrädde
  • Några hjortron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda och vänd ner i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
    3. Grädda ca 5 minuter. Ta ut ur ugnen och strö socker på kakan. Stjälp upp på tex en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från tårtbottnen. Lägg en fuktig bakduk på kakan och låt svalna.
    4. Bred hjortronmylta på och rulla ihop till en rulle. Vispa grädden. Servera pepparkaksrulltårtan med en klick vispgrädde och några hjortron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben