Hjortroncheesecake med havresmulor

Serverar: 4 portioner

Recepten på cheescakes är som stjärnorna, oräkneliga. Men goda är de!

Ingredienser

  • Havresmulor
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 msk socker
  • En nypa salt
  • Rasp av 1/2 citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 1/3 dl havregryn
  • Cheesecake
  • 1 1/2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1/3 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde 40%
  • 1 1/4 dl turkisk yoghurt
  • 1 1/4 dl (125 g) färskost
  • Saft och skal från 1/2 citron
  • 1 dl hjortronmylta eller hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Havresmulor: Sätt ugnen på 160° C. Blanda smör, honung och socker klumpfritt. Rör ner salt och citron- rasp. Därefter vetemjölet. Vänd till sist försiktigt ner havregrynen så att de håller sig så hela som möjligt. Ställ in i ugnen och baka gyllenbruna. Rör emellanåt.
    2. Cheesecake: Lägg gelatinet i blöt. Vispa äggulor, socker och vatten i en kastrull till en skummig sabayon. Sila ner i en ren bunke och vispa kallt. Vispa grädden. Blanda kall sabayon, matyoghurt och färskost. Använd gärna stavmixer så får du lätt bort alla klumpar. Värm citronsaften och smält i gelatinet. Se till att det inte är för varmt och blanda sedan ner i smeten. Vänd till sist ner citronrasp och grädde. Känns moussen lös – låt den vila 20 minuter i kylen. Varva med smulor, mousse och hjortron i glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben