Äpplen med havresmul & kanel

Serverar: 8 portioner

Mums =)) Godaste äppelpajen jag ätit!!!!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 8 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • Smuldeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl havregryn
  • 6 msk socker
  • 200 g smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena i klyftor och lägg dem i botten på en smord ungsfast form.
    2. Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull och pensla äpplena med det.
    3. Blanda ingredienserna till smuldegen. Arbeta inte för länge, den ska vara smulig!!! Strö över degen över äpplena!
    4. Grädda i ca 45-50 minuter i 175-200 C

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsigt 29 november 2007

    Bra recept där ingridienserna oftast finns hemma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben