Hallonpaj med havresmulor

Serverar: 10 portioner

Hallon med vaniljsås och havresmulor kan aldrig bli fel. Vaniljsåsen som är i själva pajen måste vara ganska tjock.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör, kylskåpskallt
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Havresmulor
  • 1 1/4 dl havregryn
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 7 dl hallon, frysa eller färska
  • 2½ dl tjock vaniljsås, t.ex. Ekströms i tetra
  • Servering
  • Vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl, smör, socker och ägg till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en rektangulär pajform, 20x30 cm, eller en rund form, 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Havresmulor: Blanda havregryn, vetemjöl, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och tillsätt det till de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt till en smuldeg.
    4. Fördela hallonen i det kalla pajskalet och bred på vaniljsåsen. Strö över havresmulorna. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter.
    5. Servera den ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben