Somrig och söt hallonpaj

Ingenting passar bättre en varm sommardag än en söt hallonpaj!

Ingredienser

  • Smördeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 8 dl hallon
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • Vanilj glass eller grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till smördegen.
    2. Tryck ut ca ¾ av degen i en pajform som mäter 24 cm i diameter. Lägg den sparade degen kallt att vila.
    3. Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 6-7 minuter.
    4. Fyllning: Strö hallonen jämnt över pajskalet. Blanda samman socker, potatismjöl och vaniljsocker i en bunke. Strö blandningen över bären i formen.
    5. Kavla ut den sparade degen tunt på ett mjölat bakbord. Sporra ut remsor och lägg i ett rutmönster över bären.
    6. Ställ in pajen i nedre delen av ugnen och grädda i ca 20 min.
    7. Servera med vaniljglass eller lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (5)

    Tesserese 22 juli 2010

    Supergod paj. Ladda upp en bild åt dig.

    mariuus 9 april 2011

    Underbart god paj! Har gjort den flera gånger och blir alltid lika nöjd :)

    sofieljungcrantz 10 maj 2011

    Hur mycket blir det?

    nanna03 31 maj 2011

    Mums! Favorit som går i repris :)

    Gothvix 13 november 2011

    Suverän smak, och den ser väldigt fin ut :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben