Sött mandelhjärta med choklad

Serverar: 2 portioner

En festlig avslutning på en festlig middag!

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 2 msk apelsinlikör
  • Chokladmousse
  • 75 g mörk choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp 2-3 hjärtan på ett bakplåtspapper.
    2. Riv mandelmassan grovt. Blanda med äggvitan och rör till en jämn smet. Bre ut smeten i hjärtformarna.
    3. Grädda ca 15 minuter tills kakorna fått fin färg. Lossa dem från papperet och droppa på likören. Låt kakorna kallna.
    4. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Dra kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör tills den har smält och allt är väl blandat. Låt kallna.
    5. Bre lite av chokladsmeten över kakorna. Spritsa resten av chokladen runt kanten. Garnera med hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EricaGrahn 5 september 2008

    MUMS! Säger jag bara, fy bubblan vad gott detta var ...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben