Bättre än på café. Ljuvligt god , fräsch och lätt att göra.
Ingredienser
Botten
14 Digestivekex
100 g smält smör eller margarin
Fyllning
3 dl grädde
1 dl socker
3 gelatinblad
½ l jordgubbar
200 g cream cheese
½ l jordgubbar till garnering
Instruktioner
Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.
Lite sent med jordgubbsrecept i senare delen av juli
JennyTilly28 juli 2010
Varför skulle det vara sent med jordgubbsrecept???? Jag plockar fortfarande jordgubbar från mina plantor i trädgården!!!!
maadalen5 augusti 2010
Jättegod efterrätt som uppskattade av såväl vuxna som barn. Tyckte dock att det var lite tråkigt med digestivekex som botten så nästa gång tror jag att jag gör en marängbotten istället, tror att det kommer att gifta sig väldigt väl med det underbara pannacottatäcket. Tack för receptet!
Lite sent med jordgubbsrecept i senare delen av juli
Varför skulle det vara sent med jordgubbsrecept???? Jag plockar fortfarande jordgubbar från mina plantor i trädgården!!!!
Jättegod efterrätt som uppskattade av såväl vuxna som barn. Tyckte dock att det var lite tråkigt med digestivekex som botten så nästa gång tror jag att jag gör en marängbotten istället, tror att det kommer att gifta sig väldigt väl med det underbara pannacottatäcket. Tack för receptet!