Somrig pannacottapaj med jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 3 timmar 15 minuter

Bättre än på café. Ljuvligt god , fräsch och lätt att göra.

Ingredienser

  • Botten
  • 14 Digestivekex
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 3 gelatinblad
  • ½ l jordgubbar
  • 200 g cream cheese
  • ½ l jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något. Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.
    2. Garneras med jorgubbar och avnjutes.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    hiljo 23 juli 2010

    Lite sent med jordgubbsrecept i senare delen av juli

    JennyTilly 28 juli 2010

    Varför skulle det vara sent med jordgubbsrecept???? Jag plockar fortfarande jordgubbar från mina plantor i trädgården!!!!

    maadalen 5 augusti 2010

    Jättegod efterrätt som uppskattade av såväl vuxna som barn. Tyckte dock att det var lite tråkigt med digestivekex som botten så nästa gång tror jag att jag gör en marängbotten istället, tror att det kommer att gifta sig väldigt väl med det underbara pannacottatäcket. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben