Serverar: 24 portioner
Receptet är taget från Köksalmanack 1980 och har visat sig vara en riktig favorit. Bra recept att ha till hands när det finns överblivna bananer som måste användas.
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en långpanna, 20 x 30 cm. Mosa bananerna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Rör varsamt ner mjölblandningen och bananerna och ev hackad choklad i smeten. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen 30- 40 minuter. Låt svalna i formen för bästa saftighet och sikta ev. över lite florsocker vid serveringen.
En riktigt god och saftig kaka! Blir definitivt bakad flera gånger.
En favorit här hemma!
Det här har blivit en av våra favoriter!!! Receptet har spridit sig i hela familjen - både här i Sverige och i Estland... Grymt god kaka!!!
Super god :)
Jätte god. Men att göra den i en så stor långpanna som du skrivit, fungerar inte. Behöver gräddas i mindre form.